Info

   Yleistä

Asun Porvoossa, joten toimin Uudenmaan alueella (Porvoo ja lähiympäristöstä). Olen työskennellyt vuosikymmenten aikana kaupan alalla, kodinhoitajana, kirvesmiehenä ja kiinteistönhoitajana jokaisella osa-alueella hyvin menestyen. Toimin kiinteistönhoidossa esimiehenä. Tarjoan vuosien aikana kertynyttä ammattitaitoani ja laajaa osaamistani luottamuksella asiakkailleni. 

Tarjoan palveluita, joilla tuen asiakkaan päivittäistä arkea. Kuten esim. kaupassa käynti, pyykin pesu, siivous, taloustyöt yleensä(tiskaaminen, roskien vienti) ja pihatyöt. Sitten tarjoan talonmiespalveluita esim. ruohonleikkuu, haravointi, muut piha-/puutarhatyöt, lumityöt (käsin),hiekoitus (käsin), pieniä huoltotöitä(esim. lampun vaihtoa, patteritermostaatin vaihtoa, taulujen asennusta, huonekalujen kokoamista). Tarjoan  myös mökkitalkkarinpalveluita, joita ovat mm. ruohonleikkuu, muut piha-/puutarhatyöt, kauppa-asiointi, pienet remontoinnit, pienet maalaustyöt, lumityöt(käsin), mökin+saunan lämmitys, mökin kesänviettokuntoon laitto, tarkistuskäynnit, mökin ja saunan siivous. Apua saavat niin  ikääntyvät, liikuntarajoitteiset kuin muuten kiireiset henkilöt. 

UUTTA!! Olen suorittanut Isännöinnin ammattitutkinnon (IAT) ja tämän myötä tarjoan myös isännöinnin palveluita.

Ota yhteyttä. niin räätälöimme palvelun juuri Sinulle sopivaksi! Palvelu voi olla viikottain tai kuukausittain tapahtuvaa tai yksittäinen kertakäynti. Pienestäkin työstä voi olla suuri apu!

Tarkistuskäynnistä aina raportti viestinä tai puhelimitse.

Kotitalousvähennys:  Vuonna 2022 ja 2023 maksetut työt; 

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyö 

Kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta.  Saat vähentää 60 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 30% palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut. Saat kotitalousvähennystä esim. seuraavista kotitaloustöistä: siivous, ruoanlaitto, pyykinpesu, silitys ja muu vaatteiden huolto, piha-alueen ja puutarhan hoito sekä lumenluonti.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä yhteensä 7 000 euroa kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä sekä öljylämmityksestä luopumisesta.  Saat kotitalousvähennystä, kun työ tehdään: A) omassa kodissa, B) vapaa-ajan asunnossasi sekä C) vanhempiesi tai isovanhempiesi kodissa

Remontointi eli asunnon perusparannus- ja kunnostustyö

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40% työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa. Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 15% palkasta sekä palkkaa liittyvät työnantajan sivukulut. Saat kotitalousvähennystä esim. seuraavista remonttitöistä: keittiön, kylpyhuoneen ja muiden huoneiden remontointi, omakotitalon kellaritilojen ja saunan remontointi, omakotitalon sähkö-, putki- ja kaapelityöt, ulkorakennuksen maalaus sekä turvalukon asennus.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä yhteensä 4 500 euroa vuodessa remonttikuluista.

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/